16 Ιουν 2011

Η βόλτα στη Χαιρώνεια

Από το πρωί της Τετάρτης όλα φαίνονταν ότι θα πάνε ανάποδα! Μία που ο καφές δεν είχε ίχνος ζάχαρης, μία που ο ταχυδρόμος έφερε το λογαριασμό της ΔΕΗ...

Το μεσημέρι έφτασε γρήγορα, μα μαζί του κουβαλούσε βροντές, αστραπές και βροχή με το τουλούμι!

"Πάει, ξέχνα τη βόλτα", είπα στον τύπο που με κοιτούσε απογοητευμένος στον καθρέφτη...

...μα, ώ του θαύματος, ξυπνώντας από τη μεσημεριανή σιέστα, η καταιγίδα είχε κοπάσει!

Έτσι, γεμάτος χαρά έφτασα στην πλατεία. Όχι, όχι του συντάγματος. Εκεί είχαν αναλάβει δράση κάτι τύποι που κουβάλαγαν λοστάρια (υπό την προστασία των συναδέφων τους).



Εδώ, στη δικιά μας πλατεία, με τα Καφέ της και τις Τράπεζες...

Οι περίπου σαράντα φίλοι ποδηλάτες που με περίμεναν εκεί, αφού με έβρισαν και με υποχρέωσαν να τους τάξω κέρασμα λόγω της αργοπορίας μου, έδωσαν το σύνθημα για την αναχώρηση.

Η διαδρομή χαλαρή (έκανα μόλις 13 στάσεις στα 14 χιλιόμετρα) και τα αστεία να δίνουν και να πέρνουν. Φτάνοντας τελικά στη Χαιρώνεια, στήσαμε σκηνές, ψήσαμε κοντοσούβλια, ήπιαμε τις μπύρες μας, και κατά τις Δύο μετά τα μεσάνυχτα πήραμε το δρόμο της επιστροφής.


Μη σας ξεγελά η φωτογραφία και τα λίγα ποδήλατα-ποδηλάτες που φαίνονται. Οι υπόλοιποι βρίσκονταν στο Μουσείο και ενημερώνονταν για την Ιστορική μάχη που έλαβε μέρος εκεί, από τους 3 ξεναγούς οι οποίοι ακολούθησαν τη βόλτα!!!

ΥΓ.
Αν όλα τα παραπάνω σας ακούγονται ολίγον τι περίεργα και ίσως όχι και τόσο αληθή, δεν έχω παρά να σας προ(σ)καλέσω στις επόμενες βόλτες, στις οποίες θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε μαζί ό,τι μας κατέβει στην κούτρα μας...

Με...ποδηλατικούς χαιρετισμούς! ;)

5 σχόλια:

  1. Χαχα!! 40 ποδηλάτες από την Λιβαδειά στον δρόμο που πηγαίναν για την Χαιρώνεια! Καλή αρχή και να ξέρεις ότι η δύναμη του τσακ είναι πάντα μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...έτσι! Λες η επόμενη βόλτα να φτάσει στην Τριπολιτσά(κ) ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος! Μέχρι το Θούριο ας πούμε ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο!

    Μακάρι κάποια στιγμή να φτιάξουμε κανένα άγημα από Αθήνα και να ανέβουμε να συμμετάσχουμε κι εμείς οι μακρινοί. Αν αντέξουμε τις δύσκολες εποχές βέβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hola scrabler!

    Να ξέρεις, πως θα αντέξουμε.

    ΟΛΟΙ μάζι θα αντέξουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή